Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyák

A csivava a világ egyik legkisebb kutyafajtája.Típusai a chihuahua pelo corto

(rövid szőrű csivava), illetve chihuahua pelo largo (hosszú szőrű csivava).

                           kutya.jpg

német juhászkutya (gyakran csak németjuhászNémetországból származó közepes termetű kutyafajta. Okos, kedves, játékos kutya, és mindemellett hűséges társ. Gyakran alkalmazzák nyomozó-, mentő- és vakvezető kutyaként, de ideális háziállat lehet egy családnak is, mert remekül megérteti magát a gyerekekkel.

   hg.jpg

szibériai husky a munkakutyák (szánhúzás, teherhordás, vadászat) közé tartozik, közepes méretű, Kelet-Szibériából származik. Onnan elterjedt Alaszkában és Kanadában is. Szőrzete vastag, szagtalan, évente kétszer igen erősen vedlik, színe ordas vagy szürkés, nemritkán ezüstös színű.

                zo.jpg

pekingi palotakutyapekingi palotakutyácskapalotapincsi vagy pekingi egy ősi kínai társasági kutyafajta.

    ko.jpg

dalmata (horvátul: Dalmatinski pas) egy dalmát nemesítőktől származó kutyafajta, a jelenlegi Horvátország területéről.

       lk.jpg

A beagle (ejtsd: bígl) középtermetű kopó-féle vadászkutya, az egyik legősibb vadászatra tenyésztett fajta

beagle-4.jpg

Az amerikai eszkimó kutya (toy American Eskimo) egy angol fajta.

american_eskimo_dog_toy.jpg

A King Charles spániel egy az FCI által elismert brit kutyafajta: 9. FCI-csoport, 7. szekció, 128. standard.

A King Charles spánielt az európai királyi udvarokban népszerű törpespánielekből tenyésztették ki. Első klubját 1885-ben alapították, a Kennel Club pedig 1892-ben ismerte el önálló fajtaként.

Ezt az intelligens, ragaszkodó, szeretetre méltó, jó mozgású kutyát kizárólag kedvtelésből tartják, luxuskutyának számít.

cavalier_king_charles_spaniel_598352_95236.jpg

Az amerikai staffordshire terrier egy közepes méretű, rövid szőrű kutyafajta, melynek eredete Angliába vezethető vissza. A XX. század első felében az amstaff nagy népszerűségnek örvendett és az Amerikai Kennel Klub (AKC) 1936-ban elismerte és regisztrálta őket staffordshire terrier néven.

americanstaffordshireterrierpacopurebreddog.jpg

Európában. A törpespicc tér el leginkább a többi spicc nagyságváltozattól. Egy pomerániai nem egy kicsire nőtt kisspitz. A törpespicc koponyája kissé

h.jpg

Az akita vagy akita inu (秋田犬), gyakran az írásjegy másik, kínai olvasata szerint akita ken, egy Japánból származó kutyafajta. Neve az Akita nevű japán tartomány és az inu (japánul -kutya) szóból tevődik össze. Nevezik még Matagi inunak is a medvevadász múltja után. Az Akita a szamurájok kutyája volt, Japánban az egészség és a jólét jelképe. 1999 óta megkülönböztetik az akita inu és a nagy japán kutya néven elfogadott amerikai akitának is nevezett fajtát. Az amerikai akita nagyobb, vaskosabb fajta, sötétebb fejjel.

v.jpg

A skót terrier (régebbi nevén Aberdeen terrier) a rövidlábú terrierek között erős, nehézsúlyú kutya, amelyet valaha borz-, róka- és rágcsálóvadászatra használták. A skót terrier igen hűséges otthonához és gazdájához. Manapság elsősorban társnak tartják, bár viselkedését tekintve igen makacs és független, ami néhány tulajdonos számára zavaró lehet.

op.jpg

dobermann az egyetlen német fajta, amely kitenyésztője nevét viseli [Friedrich Louis Dobermann (1834január 2. – 1894június 9.).

dobermann2.jpg

tacskó német eredetű rövid lábú, kis termetű munkavadászkutya, három méret- és szőrváltozata ismert.

zh.jpg

rövidszőrű magyar vizsla világszerte az egyik legismertebb magyar vadászkutya. Legközelebbi rokona a drótszőrű magyar vizsla.

280px-cedra_z_blanenskych_lesu_2.jpg

Az ausztrál juhászkutya (Australian Shepherd) egy USÁ-ból származó fajta.

australian_shepherd_blue_merle_flecky.jpg

mopsz egy rendkívül hosszú múltú, valószínűleg kínai eredetű kutyafajta, amely az FCI fajtacsoportok beosztása szerint, a IX. (társasági kutyák) fajtacsoport legnagyobb testű fajtája.

kj.jpg

Az amerikai pitbull terrier harci kutyafajta.

Az angol staffordshire bullterrier változata. A fajtát az UKC 1898-ban ismerte el. Az AKC es a FCI nem ismeri el.Erős felépítésű kutya, marmagasság 46-56 centiméter, testtömege 30-45 kilogramm. Koponyája széles, háta rövid és izmos, mellkasa mély, ágyéka feszes. Végtagjai izmosak, erőteljes csontozatúak. Szőre rövid, sűrű, fényes. Általában szemüknél valamelyik szemük fekete foltos. De valamennyi elismert kutyaszínben tenyésztik, fehérrel keverve. Alomszáma: 4-8 kiskutya. Várható élettartam: 10-14 év.

pitbull_-bernnie-.jpg

Közepes termetű, intelligens pásztorkutya. Feje elkeskenyedő, szeme sötétbarna,a felemás szemszín csak merlék esetén megengedett. Füle félig lelóg de megengedett az álló és a lelógó fül is. Szőre hosszú, lábai elején és fején rövid. Farka hosszú, vége kicsit felkunkorodó, a hátra feltett farok nem megengedett. Lábai fehérek, pofáján fehér csík, farka végén fehér folt és mellkasán és hasán is fehér szőrzet van. Lábai párhuzamosak, teste izmos és karcsú, szeme kifejező. Sokféle szín elfogadott, legnépszerűbb a fekete-fehér. Kanok marmagassága 49-53 cm, szukáké kicsit alacsonyabb.

egy-edes-border-collie-par.jpg

 

 

 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 9256
30 nap: 545
24 óra: 13